Krajna w jesiennej odsłonie
Arrival
Departure

Krajna w jesiennej odsłonie

03 Octubre 2022

Czyli drugi etap projektu Kulinarno-Owocowa Promocja Regionu Lokalnej Grupy Działania Krajna nad Notecią

Po porzeczkach czas na dynię

Pierwsza kolacja degustacyjna promująca lokalne owoce odbyła się w czerwcu. Tym razem przyszedł czas na jesienne skarby Krajny m.in. jabłka, gruszki, śliwki, oczywiście w towarzystwie m.in. grzybów i dyni.

Przypomnijmy: główny cel projektu to promocja tego co Matka Natura w Pile i okolicy ma najpyszniejszego. To przede wszystkim docenienie lokalnych sadowników i ich produktów. To co na Krajnie najpyszniejsze prezentowane jest w formie kolacji degustacyjnych i oceniane przez członków LGD, a także zaproszonych gości.

Obecnie kończy się drugi etap projektu. Na pierwszy "ogień" poszły truskawki, porzeczki, borówki, czereśnie i wiele innych tzw. miękkich owoców. Teraz przyszedł czas na „owoce twarde”.

Wiosną odbędzie się podsumowanie projektu, a wraz z nim to na co czekamy najbardziej, czyli wydanie lokalnej książki kucharskiej, gdzie znajdziecie wszystkie przepisy.

See on map
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close